Időjárás-jelentés

Jönnek a zivatarok és viharos széllökések

Vasárnap délutántól dél felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel.

2016.06.18 19:29MTI

Időjárási helyzet Európában

Balti-tenger feletti középponttal örvénylik az a ciklon, amelynek egészen Szicíliáig elnyúló hullámzó frontálzónája kettéosztja kontinensünk időjárását. A front mentén sok a felhő, többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. Nagyjából a Varsó-Palermo vonaltól nyugatra az ilyenkor megszokotthoz képest hűvös az idő; Berlinben 19, 20, Párizsban 20, 21, Bordeaux-ban 19, 20 fok köré emelkedik napközben a hőmérséklet. A frontzóna előtt azonban déli, délnyugati áramlással meleg levegő érkezik a kelet-európai térségbe, így Ukrajna nyugati részein 33, 34, Erdélyben helyenként 35, 36, Albániában 38 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé fokozatosan egyre nedvesebb levegő áramlik, a hőmérséklet lényegesen nem változik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

met.hu

Szombaton délkeleten és az Alpokalján több lehet a felhő, és ezeken a területeken néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Emellett az Északi-középhegység térségében is lehet elvétve futó zápor. A jobbára fátyolfelhős éjszakát követően vasárnap napközben dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt még csak délen helyenként, délutántól dél felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap azonban az északkeleti, északi szelet már élénk, nyugaton olykor erős, zivatarok környékén viharos széllökések is kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 31 fok között várható, északkeleten lesz a legmelegebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.