Előrejelzés

Csak bemelegítés volt a hideg, most jön a 30 fok

Visszajön a nyár, hétvégén akár strandolhatunk is.

2016.05.25 11:08ma.hu

Szerdán már napos idő lesz erőteljes gomolyfelhő-képződéssel, amelyből elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az erős, helyenként viharos szél délutánra mérséklődik. A hőmérséklet napközben 22, 26, késő este 12, 17 fok között alakul. A Tisza-tó vize 16, a Balaton vize 18, a Velencei-tóé 21 fokos.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Több felhőre a Dunától keletre számíthatunk, kisebb záporok kialakulására is ott van nagyobb esély. Az északi szél főként a Tiszántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Pénteken is több fátyol-, kevesebb gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, de az ország északi és nyugati területein délután erőteljesebb lehet a felhősödés, és ezeken a tájakon valószínű elszórtan záporok, főként a Nyugat-Dunántúlon egy-egy zivatar kialakulása. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, az Alpokalja térségében lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Főként északon lehetnek felhősebb területek, záporok, zivatarok kialakulására is ezeken a területeken van nagyobb esély, elszórtan akár már a hajnali óráktól. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 30 fok között alakul.Vasárnap a korábbi napoknál több lesz felettünk a felhő, de néhány órás napsütés mindenütt valószínű. Elszórtan várható záporos csapadék, illetve zivatar kialakulása. Az előző napokhoz képest kissé nagyobb mennyiség eshet, főként a Dunántúlon. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, de rövid napos időszakokra mindenütt számíthatunk. A nap bármely szakában kialakulhat szórványosan zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 30 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.