Időjárás

Riasztást adott ki több megyére az OMSZ - itt a térkép

Több helyen felhőszakadásra, jégesőre kell számítani.

2016.04.09 09:22ma.hu/MTI

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és északon több helyen, máshol elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar.

Nyugaton élénk, időnként erős lesz az északi, északnyugati szél, a Dunától keletre a délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik - írja a Hirado.hu.

Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a Nyugat-Dunántúlon 9, 12, másutt 13, 20 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Nagy lesz a hőmérséklet-különbség a nyugati és keleti országrész között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.