Előrejelzés

Szaharai homokot kaphatunk a nyakunkba - halassza el a kocsimosást

Egy erőteljes déli szél hozta fölénk, a levegőbe. Csütörtökön napközben tehát az ország északi felében homokszemcsék kerülhetnek a csapadékcseppek közé.

2016.04.06 15:58ma.hu
FB OMSZ

Szerdán az éjszakai órákban egyáltalán nem valószínű számottevő csapadék az ország határain belül. Csupán szórványosan a Nyírségben lehet kisebb csapadékra készülni, de ennek is csekély az esélye. A hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul majd.

Fázni csütörtökön napközben sem fogunk, a Kárpát-medence déli felében folytatódik a száraz, napsütéses, kora nyárias időjárás, 24 – 26 fokos meleggel. Az északi tájakra azonban már egy pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, helyenként csupán 18 - 20 fok lesz.

Jellemzően Siófok-Szolnok vonaltól északra több helyen előfordulhatnak majd, elsősorban a délutáni órákban, záporok, akár zivatarok is.

A folytatásban egyértelműen változékonyabbra fordul időjásárunk, pénteken, szombaton és vasárnap érkezik több csapadék. Pénteken és szombaton országosan várható eső, míg vasárnap kelet felé a nedvesebb léghullámok elhagyják térségünket.

Pénteken nagy hőmérséklet különbségek lehetnek az ország határain belül: észak-nyugaton 12-13 fok, míg dél-nyugaton továbbra is 25 fokos, nyárias időjárás lesz a jellemző.

Hétfőtől csökken a csapadék kialakulásának esélye és a hőmérséklet is emelkedő tendenciát mutat majd. A jövő hét elejére tehát visszatérhet a nyár. 25-26 fok és kellemes nyári időjárás várható.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.