A természet csodái

360 fokos dupla szivárványt filmezett egy drón - videó!

Egy csodálatos, kör alakú szivárványról készült felvétel az írországi Cookstown felett. De ha közelebbről is szemügyre veszi, akkor igazi csodát láthat.

2016.03.19 14:27ma.hu

A szivárvány olyan optikai jelenség, melyet az eső- vagy páracseppek okoznak, mikor a fény prizmaszerűen megtörik rajtuk, és spektrumára bomlik. Az ív külső része vörös, míg a belső ibolya. Előfordul az úgynevezett dupla szivárvány is, amelynél egy másik, halványabb ív is látható, fordított színekkel. S ha ezt még repülőről is nézzük (vagy jelen esetben drónról), még körnek is látszik.

Full-Circle Rainbow Filmed in Ireland

A magnificent full-circle rainbow was filmed by a drone in Cookstown, Ireland. If you look closely, you can see that part of it makes up a double rainbow!

Közzétette: The Weather Channel - 2016. március 8.

A jelenség a Niagaránál is gyakori

Előfordul, hogy a szivárvány ív formája is megváltozik, úgynevezett tűzszivárványt is létrehozhat, amennyiben a fény jégkristályokon törik meg, megfelelő körülmények között.

Jackie Hill


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.