Időjárás-jelentés

Akár még hószállingózás is lehet

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, némi szűrt napsütés előfordulhat.

2016.02.27 17:16MTI

Időjárási helyzet Európában

Nyugat-Európa fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt arrafelé sokfelé felhős, csapadékos az idő. Ugyancsak alacsony nyomású képződmény helyezkedik el Finnország fölött. A kontinens középső területeinek és a Kelet-európai-síkság időjárását leszálló légmozgások határozzák meg, emiatt arrafelé napos, és tartósan borult területek egyaránt előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően az ilyenkor megszokottak szerint alakul Európa-szerte, de amíg Moszkvában már 1, 2, addig Madridban csak 8 fokig emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az említett nyugati ciklon előoldalán érkező egyre melegebb, változó nedvességtartalmú levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Eleinte változóan felhős idő várható. Éjszaka délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Estig nem várható csapadék, késő este azonban főként nyugaton és északon elvétve jelentéktelen zápor, északon esetleg hószállingózás is lehet. Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, némi szűrt napsütés előfordulhat. Napközben nem valószínű csapadék, vasárnap késő este azonban délnyugaton már elszórtan számítani lehet esőre. A többfelé élénk délkeleti szelet szombaton a Fertő, Sopron és Mosonmagyaróvár, vasárnap pedig elsősorban Szeged térségében erős széllökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű, de délkeleten hajnaltól már ennél kissé melegebb idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 16 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.