Meteorológia

Viharos széllel tör ránk a hidegfront

Kedd késő este viharos északnyugati széllel markáns hidegfront érkezik, mely éjfélkor hozzávetőlegesen a Dunántúli-középhegység vonala felett tart, majd tovább halad délkelet felé.

2016.02.23 18:42MTI

A legerősebb széllökések főként a Bakonyban, Alpokalján és a Dél-Dunántúlon átmenetileg a 70-80 km-t is elérhetik. Szerda reggelre csillapodik a szél.

A csapadékmennyiség a Dunántúl déli részén helyenként elérheti 15-20 mm-t. Kedd késő délutántól délen (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) az eső, zápor mellett néhol zivatar is kialakulhat. Az éjszakai órákban az esőt a Dunántúl magasabban fekvő területein (leginkább a Mecsek), illetve hajnalban északkeleten havas eső, esetleg hó is felválthatja, de megszűnőben lesz a csapadék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.