Behavazott Amerikában

Helyszíni fotótudósítás Virginiából, a hóvihar közepéből

Megbénította a "szörnyviharnak" keresztelt, a meteorológusok által "Jones" néven emlegetett vihar az Egyesült Államok keleti partvidékét.

Nézze meg az elképesztő képeket >>> képgaléria

2016.01.24 08:23ma.hu
Fotó: Marianne Zuggo-Liszka, Virgina, Aldie

Két napja folyamatosan szakad a hó az Egyesült Államok keleti partvidékén, ahová a középnyugatról "érkezett" a mintegy ezer kilométer széles, összefüggő viharzóna. Az északkeleti Maine államtól egészen a középnyugati Arkansas államig fél-egyméteres hó hullott, és vasárnap hajnalig garantálták a folyamatos hóesést. Több mint hétezer repülőjáratot töröltek, a repülőtereket pedig lezárták a térségben.

Fotó: Marianne Zuggo-Liszka, Virgina, Aldie

Tizenegy szövetségi államban hirdettek rendkívüli állapotot, a viharral küszködő valamennyi államból balesetekről és áramkimaradásokról érkeznek hírek. Kentuckyban például 56 kilométeres kocsisor torlódott fel és ragadt a hóban az egyik országúton, Észak-Karolinában százezren maradtak áram nélkül, Virginiában pedig péntek óta csaknem ezer balesetet regisztráltak a rendőrök.

Fotó: Marianne Zuggo-Liszka, Virgina, Aldie

Az országutak mindenütt jegesek, csúszósak, csak azok kínlódnak autóikkal, akiket menet közben lepett meg a vihar. A közlekedési balesetekben eddig legalább kilencen veszítették életüket. A hó mellé az összes keleti szövetségi államban erős szél társul, s ez különösen a tengerparti vidékeket sújtja. New Jersey államban például, ahol negyvenezren vannak áram nélkül, hurrikánhoz hasonló erős szél korbácsolja az óceánt, egyes tengerparti településeket pénteken este evakuáltak, az ott élőket más településeken, segélyszállásokon helyezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.