Meteorológia

Szárazabb, de egyre hidegebb levegő kúszik fölénk

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy hózápor fordulhat elő.

2016.01.15 16:07MTI

Időjárási helyzet Európában

Ciklonok helyezkednek el Olaszországtól Skandináviáig, sokfelé borult, csapadékos időjárást okozva. A kontinens északkeleti területein havazás, másutt eső a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten általában -10, a Skandináv-félsziget északi tájain -20 fok alatt marad. Közép-Európában többnyire 2 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Anticiklon alakult ki Európa délnyugati és délkeleti szélén, napos, eseménytelen, enyhe időt hozva a térségbe. A déli országokban 10 és 16 fok közé melegszik fel napközben a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Eleinte borult lesz az ég, de északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Egyre inkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére húzódik vissza a csapadék, ott estig még előfordul gyenge havazás. Délkeleten kezdetben eső, havas eső is várható. Szombaton gyengén vagy változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, délkeleten azonban délutántól már erősebben megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy hózápor fordulhat elő. Szombaton az északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérik erős széllökések. Éjszaka elsősorban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között várható, de északkeleten a hóval borított, kevésbé felhős helyeken -10 fok körül valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.