Meteorológia

Továbbra is köd, pára, ónos szitálás

Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható számottevő változás.

2015.12.14 16:04MTI
giphy.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A kontinens déli és középső részeinek időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Ennek köszönhetően az időjárás ezeken a területeken csendes, borult, párás, helyenként tartósan ködös. A hőmérsékleti értékek jellemzően magasabbak az ilyenkor megszokottnál. A Földközi-tenger partjainál a kora délutáni maximumok 20 fok körül alakulnak. Ezzel szemben a magasnyomás peremén ciklonok haladnak, melyek Európa északi, valamint keleti területein okoznak borult, sokfelé esős, szeles időjárást. A Kelet-európai-síkságon havazás, hózápor is előfordul. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható számottevő változás.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Éjszaka a most még kevésbé felhős területeken, főként a Dunántúl déli részén köd képződik, másutt és kedden napközben marad a többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő. Szitálás, ónos szitálás bárhol előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.