Időjárás

Megdőlt a fővárosi napi melegrekord

Mostanáig a november 18.-i fővárosi rekord 18,9 fok volt, amelyet 2006-ban rögzítettek. Ehhez képest most 20,7 fokot is mértek Budapesten.

2015.11.18 15:23MTI
freedigitalphotos.net/bulldogza

Megdőlt a fővárosi napi melegrekord: a II. kerületben csaknem 21 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Mint írták, mostanáig a november 18.-i fővárosi rekord 18,9 fok volt, amelyet 2006-ban rögzítettek. Ehhez képest most 20,7 fokot is mértek Budapesten.

Az országos csúcs ugyanakkor "nem volt veszélyben". A november 18.-i országos melegrekord továbbra 22,7 fok, amelyet 2002-ben a Baranya megyei Mázán.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte: az enyhe időhöz már szerdán is többször erős, helyenként viharos széllökések társultak. A "tavasziasan enyhe időnek a napjai meg vannak számlálva" - fogalmazott a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a köd a legtöbb helyen a déli órákra feloszlik, gyengén felhős, napos idő várható, csapadék még nem valószínű. A szél is északkeleten élénkülhet meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 14-17 fok között valószínű, de a tartósan ködös területeken 10 fok közelében marad. A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökön estig jelentős változás nem történik időjárásunkban, azonban ekkor észak felől megvastagodik a felhőzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.