Szálló por

Tovább romlott a levegő-egészségügyi helyzet az országban

Egészségtelen a levegő Budapesten kívül Vácon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Nyíregyházán, Debrecenben, Sopronban, Ajkán és Veszprémben.

2015.11.05 15:00MTI
Budapest - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai szerint Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán csütörtökön.

Egészségtelen a levegő Budapesten kívül Vácon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Nyíregyházán, Debrecenben, Sopronban, Ajkán és Veszprémben.

Tizenegy város kifogásolt minősítést kapott, ezek: Százhalombatta, Miskolc, Salgótarján, Eger, Szolnok, Szeged, Győr, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros.

Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Szerdán elrendelte a fővárosban a szmogriadó úgynevezett tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt Tarlós István főpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.