Idétlen idők

Eső: eddig Bátaapáti vezet, ott több esett, mint a havi átlag

A vasárnap még közelünkben örvénylő ciklon hétfőn keletebbre helyeződik. A Dunántúlon már felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüthet, és estére az ország északkeleti harmadán is megszűnik az eső.

2015.10.11 15:49ma.hu

Fokozatosan kelet felé helyeződő mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Hétfőn egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék, legtovább az ország északkeleti harmadán eshet.

Az országos átlag 12 mm

Országos Meteorológiai Szolgálat

24 órás csapadékösszeg 2015. 10. 11. 14 óráig (12 UTC). Az automata hálózat alapján a legtöbb eső eddig Bátaapátiban volt (54.6 mm), a második helyen Pécs Árpádtető áll (38.5 mm). Az elmúlt 24 óra országos átlaga 12 mm körül alakul.

Orvosmeteorológia

Határozott időjárási front ugyan nincs felettünk a de a magasban fölénk áramló hideg levegő mégis a hidegfrontokéhoz hasonló tüneteket válthat ki. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A hideg, csapadékos idő miatt a felső légúti hurutos megbetegedések száma is megnőhet, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.