Időjárás-figyelmeztetés

Olaszországban a végítélet tombol - képek, videó

Egyre több megdöbbentő fotók és videók látnak napvilágot a Szicíliában, Olaszország délkeleti részén tomboló viharokról, villámárvizekről.

Nézze meg az elképesztő képeket >>> képgaléria

2015.10.11 11:38ma.hu
Kattintson a képre a folytatásért! >>>

A tomboló idő miatt keletkező áradásokban ragadt egy folyóparton parkoló lakókocsi is. A család békésen aludt, mikor rájuk tört a vihar, anyát és fiát az ablakon keresztül mentették ki.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.10.12. hétfő éjfélig

További jelentős mennyiségű eső várható. Az ország északnyugati felén 5-20, míg a déli és keleti felén 15-35 mm csapadék hullhat, kisebb körzetekben, ennél több is lehet. Estétől, éjszakától nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, de a Dunától keletre a legtöbb helyen hétfőn is esni fog. (Megjegyezzük, hogy az átlagos, országos októberi csapadék 43 mm körül alakul az 1981 és 2010 közötti 30 éves átlag szerint.) Ma és a hétfőre virradó éjjel az Alföldön és az Északi-középhegységben időnként viharossá fokozódik az északkeleti szél, a legerősebb lökések 60-65 km/h körül alakulhatnak.

 Késő estétől főként az Északi-középhegység legmagasabb részein az esőt vegyes halmazállapotú csapadék válthatja fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.