Vihar

Estétől újra rendben működik az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya

Szerdán pedig a traumaellátás is újraindulhat.

2015.08.18 16:57MTI

Estétől ismét rendben működik az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztálya, szerdán pedig a traumaellátás is újraindulhat - közölte a kórház főigazgatója kedden az MTI-vel.

Ficzere Andrea tájékoztatása szerint a hétfői esőzés miatt az alagsorban lévő sürgősségi betegfelvételi osztály, a traumatológiai ambulancia, a művese állomás, a patológia, az izotópdiagnosztika, a kazánház és a konyha működésképtelenné vált. A kórház dolgozói folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A kár felmérése még tart, vélhetően a jövő hét elejére fog befejeződni.

Hangsúlyozta, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben minden osztály működött kedden, a tervezett műtéteket elvégezték, a betegeket ellátták, csak a sürgősségi osztály kért betegfelvételt más kórházaktól, illetve a traumatológiai betegek sürgősségi ellátását adták át.

OKF: ötszáz helyen már befejeződött a kárelhárítás

Országszerte már több mint ötszáz helyszínen befejeződött a hétfői vihar okozta károk felszámolása - tájékoztatta kedden az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Hajdú Márton közölte, hogy az ország területéről több mint kétezer riasztást kapott a katasztrófavédelem, ám ez jóval kisebb számú káreseményt jelent, hiszen sokszor többen is bejelentették ugyanazt az esetet.

A letört ágak, kidőlt fák, lesodort épületelemek eltávolítása már többnyire befejeződött, és leginkább szivattyúzással, az elöntött pincékbe befolyt víz eltávolításával vannak elfoglalva a tűzoltók.

A munkák, szinte kivétel nélkül, már csupán a fővárosban folytatódnak - sorolta a szóvivő.

Arról is szólt, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutánra narancs, vagyis másodfokú, illetve citrom, azaz elsőfokú riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt a keleti országrész nagy részére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.