Mávinform

Vihar - A dél-balatoni vonalon továbbra is késnek a vonatok

A hétfő délutántól estig tartó felhőszakadás gondokat okozott az ország vasútközlekedésében. A dél-balatoni vonalon továbbra is késésekre kell készülni.

2015.08.18 08:16MTI

A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson mintegy két kilométer hosszú szakaszon kimosta az ágyazatot a váltók és a sínek alól. Emiatt az érintett szakaszon bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom.

A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt, amelyek Fonyód és Balatonszentgyörgy között közlekednek. A személyszállító vonatok felármentesen vehetőek igénybe Budapest-Déli-Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes között.

Kedden a tervek szerint több vagon ágyazatkavicsot szállítanak Balatonmáriafürdőre, hogy kijavítsák a pályát. A munka menetétől függ, hogy mikor indul meg újra a vonatközlekedés a dél-balatoni vonal teljes hosszában.

Már sikerült viszont megjavítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Békéscsaba vonalakon késéseket okozó meghibásodott biztosítóberendezést. Ezeken a vonalakon kedd hajnalra már helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés - olvasható a Mávinform közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.