Vihar

Állt a víz a fővárosi aluljárókban, áramszünet több pesti kerületben - képek!

Szokatlan természeti jelenségről van szó, ugyanis a rendkívül heves eső következtében a város több, mélyebben fekvő pontján bokáig-térdig ért a víz.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.08.18 07:52MTI
Kattintson a további képekért!

A vihar és a heves esőzés következtében a fővárosban a késő esti órákban több aluljáróban áll a víz, a pesti oldalon több városrészben áramszünet van - mondta az MTI-nek hétfőn Boross Norbert, az ELMŰ szóvivője.

Szokatlan természeti jelenségről van szó - állapította meg a szóvivő a jelentős mennyiségű csapadék kapcsán, utalva arra is, hogy a rendkívül heves eső következtében a város több, mélyebben fekvő pontján bokáig-térdig ér a víz.

A pesti oldalon, elsősorban a főváros történelmi központjában több régi építésű ház pincéjében víz lepte el a kábeleket és a transzformátor-állomásokat, emiatt az életvédelmi berendezések automatikusan kikapcsolták az áramszolgáltatást. A szóvivő szerint tíz-húsz ilyen hibahely van jelenleg (egy transzformátor-állomás akár három-négy házat is ellát).

Boross Norbert elmondta: nem tudni, meddig tart ez az áramszünet, ez attól is függ, hogy meddig esik az eső, s hogy utána a tűzoltóknak mikorra sikerül kiszivattyúzniuk a vizet a pincékből. Ezt követően várni kell a száradásra is, bár - mint a szóvivő hozzátette - a melegnek köszönhetően kedden várhatóan már helyreállhat az áramszolgáltatás.

Az MTI információi szerint jelenleg a Nagykörút jelentős részén, a Kálvin téren, de a budai oldalon is több helyen nem működnek a közlekedési lámpák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.