Vihar

Már járnak a vonatok a Balaton déli partján

A dél-balatoni vonalon megindult a vonatforgalom, miután eltávolították a kidőlt fákat és a felsővezetéki zárlatot okozó ágakat a Siófok-Balatonszemes szakaszon.

2015.07.26 08:23MTI

A Mávinform jelentése szerint az 1-4 órás késések csak éjjel szűntek meg, a menetrend szerinti közlekedés pedig vasárnap hajnalra állt helyre a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon.

Göd és Dunakeszi között is eltávolították a pályára dőlt fát, így ismét két vágányon haladnak a vonatok. A Budapest-Vác-Szob vonalon csökkentek a késések, késő éjjel helyreállt az eredeti menetrend.

Isaszeg-Gödöllő-Aszód között is sokat dolgoztak a MÁV szakemberei a kidőlt fák eltávolításán, ezt követően kezdték meg a felsővezeték helyreállítását, ami késő éjjelig tartott.

Mint ismeretes, szombat este fél nyolctól a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonal gyors- és InterCity vonatai kerülő útirányon, a Budapest-Újszász-Szolnok-Hatvan, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Hatvan útvonalon haladtak. A kerülő útirány jelentős, 60-120 perces késést okozott. A MÁV-START személyvonatai Budapest-Keleti pályaudvar és Isaszeg, valamint Aszód és Hatvan között közlekedtek - olvasható a Mávinform közleményében.

Már a hatvani vonalon is megindult a vonatforgalom

Vasárnap hajnalban megindult a vonatforgalom a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, miután az Isaszeg és Aszód közötti szakaszról eltávolították a kidőlt fákat - közölte a Mávinform vasárnap reggel az MTI-vel.

Mivel Gödöllő és Aszód között a felsővezetéket tartó oszlop is megrongálódott a fakidőléstől, egy vágány villamosvontatással, de a másik csak dízelvontatással használható. Emiatt 10-20 perces késések még előfordulhatnak, várhatóan délelőtt áll helyre teljesen a közlekedési rend - közölték.

Addig a hatvani és a gödöllői állomások között a helyi személyvonatok nem közlekednek, azok csak a gödöllői állomásig mennek, ahonnan átszállással juthatnak el az utasok Hatvanba. A gyorsvonatok - amelyeket az utasok felár nélkül vehetnek igénybe - Gödöllőig, illetve Hatvanig minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.