Lapszemle

Több mint 200 milliós lehet a vihar okozta zöldkár

Előzetes becslés szerint a 200 millió forintot is meghaladhatja a két héttel ezelőtti nyári vihar okozta zöldkár mértéke a fővárosban. A Népliget még mindig le van zárva.

2015.07.23 07:52ma.hu
MTI Mihádák Zoltán

Városszerte 400-500 fát döntött ki a július 8-án lecsapó vihar Budapesten, és 1600 növény sérült meg - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Főkert Zrt. vezérigazgatója. Szabó József hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat ugyan már eljuttatta pályázatát a Belügyminisztérium úgynevezett vis maior keretére, de az előzetes becslés szerinti 200 milliós kár, illetve az elhárításhoz igényelt állami támogatás mértéke még nőhet, és a fapótlás jövőbeni költségének tervét is később készítik el.

Mint elmondta, a Főkert a fővárosi közterület-fenntartó segítségével Budapest több, különösen érintett fasorában, fő- és tömegközlekedési útvonalán befejezte a kárelhárítási munkálatokat. Megtisztították többek között a kispesti Wekerle-telepet, a ferencvárosi Mester és Haller utcát, a józsefvárosi Baross utcát, a Dózsa György utat, valamint számos XVI. kerületi közterületet. Kárelhárítási munkák várnak még rájuk azonban például a Hungária és a Könyves Kálmán körúton, valamint Kőbányán és Óbudán is.

A Népliget jelenleg le van zárva és veszélyes, de terveik szerint a park szélső részeit mielőbb megtisztítják és megnyitják. A helyreállítási munkák azonban őszig eltarthatnak - hangsúlyozta a Főkert vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.