Nyugati

57 ezer villámcsapás két óra alatt - ez tart felénk

Németországban tornádót is filmeztek, a vihar kora délután éri el Magyarországot.

2015.07.08 11:39ma.hu
Facebook

57 ezer villámcsapást mértek Lengyelország, Csehország, Németország, Ausztria, Svájc és Olaszország fölött az elmúlt két órában – olvasható a Severe Weather Facebook-oldalon, ahol villámtérképet, fotókat és videókat is közzétettek arról, hogyan múlik el viharok kíséretében a kánikula Közép-Európában.

A vihar hamarosan Magyarországra is megérkezik, a jelenlegi térképes előrejelzések szerint szerdán 15-16 óra körül éri el a zivatarzóna a nyugati határt.


Közlekedési gondok a vihar miatt Berlinben

A heves esőzések és villámlások közlekedési gondokat okoztak a német fővárosban, Berlinben. A berlini Tegel és Schönefeld reptereken vasárnap este a egy órára a légiforgalmat is felfüggesztették a vihar miatt. Sok vonat sem közlekedett, jelentette a Beliner Morgenpost.

Tizenhét, a fővárosba tartó repülőgépet más városba, például Drezdába irányítottak át. A német meteorológiai szolgálat korábban akár óránként 25 mm-nyi lezúduló heves esőzésekre, és 115 km/h-ás erős széllökésekre figyelmeztetett.

A népszerű énekesnő, Helene Fischer olimpiai stadionban megrendezett koncertjét is idő előtt félbe kellett szakítani a vihar miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.