Időjárás-előrejelzés

Jön vissza a hideg idő

Bár vár már a nyár, a felettünk uralkodó légköri jelenségek nem túl biztatóak.

2015.06.22 15:52MTI

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is a Pireneusi-félsziget Európa legmelegebb vidéke. A délutáni órákra - napos időben - sokfelé 35 fok fölé melegszik a levegő. Ha nem is ennyire meleg, de igazi nyári idő jellemzi a Földközi- és az Égei-tenger térségét is. Ugyanakkor a szárazföld többi részén mérsékelten meleg, helyenként kifejezetten hűvös az idő. A 45. szélességi körtől északabbra eső területeken gyakran változik a felhőzet, és a hőmérséklet csúcsértéke többfelé 20 fok közelében marad, helyenként délután is csak 15, 17 fokot mérnek. A Kárpát-medencétől a Lengyel-alföldön át egészen a Skandináv-félsziget északi vidékéig az éjszakák is hidegek. Hétfőn a hajnali órákban az Alpok előterében hidegfront húzódott. Ez a hidegfront a Kárpát-medence fölé helyeződik, így kedden hűvösebb levegő éri el térségünket; átmeneti melegedés után ismét visszaesik a hőmérséklet.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Estétől északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, kedden már csak a Tiszántúlon süthet ki délelőtt a nap, majd ott is sok lesz a felhő. Éjszaka északnyugaton, napközben másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is kialakul. Hétfőn a déli szél sokfelé megélénkül. Kedden a szél északnyugatira fordul, megerősödik, időnként viharossá is fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, a még gyengén felhős Tiszántúlon lesz a hűvösebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden északnyugaton 17 és 23, másutt 24 és 30 fok között valószínű, de délután a legtöbb helyen ennél hidegebb lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.