Teljesen normális kijelentés

"Csak oda kell úszni a kocsihoz" - folyóvá váltak az utcák! Képek, videók!

Özönvíz árasztotta el Oroszországot, Moszkvában és Kurszkban nem bírta a csatornahálózat a heves esőzést és szó szerint folyókká váltak az utcák. A helyiek szerint semmi extra nem történt...

2015.06.21 17:34ma.hu
Fotó: screenshot

Számos orosz városban, közöttük Moszkvában is komoly gondokat okoztak a hétvégén a heves esőzéseket követő áradások.

Oroszország délnyugati részét, Kurszk térségét szombaton áztatta el a víz, miután heves esőzés érte a 430 ezres lakosú várost. A helyeik szerint ez volt az idei eddigi legdurvább istenáldása, a város mélyebben fekvő részeiben gyakorlatilag minikatasztrófa van.

A közösségi médiát hamar ellepték a hihetetlenebbnél hihetetlenebb képek, szó szerint úsznak az emberek az autójukig.

Némelyik utcában gyakorlatilag az autóknak csak a teteje látszik ki a vízből.

A város központjában rengeteg autó parkol, ezek szinte mind víz alá kerültek és erőteljesen megrongálódtak.

Szintén a közösségi médiában terjedt el a hír, miszerint áram sincs a térségben, de a helyi katasztrófavédelem cáfolta ezt az információt: azt állítják, el vannak ázva, de a város főbb funkciói továbbra is működnek, nincs vészhelyzet.

Ez ugyanis egy teljesen átlagos esőzés és áradás, ilyen gyakran történik a térségben. A katasztrófavédelmi szóvivő a helyi Govorit Moskva rádiónak elmondta: hétfőre már nyoma sem lesz a víznek az utcákon. Sérülésről nem érkeztek hírek.

Moszkva is kapott az égi áldásból


Moszkva szíve is teljesen elázott, szemtanúk szerint a Tverskaya utca és a környező járdák szó szerint folyókká váltak. Nem lehet vízmentesen megúszni a közlekedést, egy tenyérnyi föld sem maradt szárazon. A reptereken is fennakadásokat okozott a zord időjárás.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.