Vihar

Jégeső és szél okozott károkat Szabolcsban

A vihar miatt tíz esetben vonultak ki a megyében a tűzoltók, akiket a legtöbb esetben az útra borult fák eltávolításához riasztották.

2015.05.26 12:00MTI

Jégeső és az erős szél okozott károkat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén hétfő este.

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóságának keddi közleménye szerint a vihar miatt tíz esetben vonultak ki a megyében a tűzoltók, akiket a legtöbb esetben az útra borult fák eltávolításához riasztották. Csengerben, Csengersimán, Kispaládon, Méhteleken, Tiszakóródon, Kölcsén és Fülesden avatkoztak be.

Ibrányban az egyik lakóház pincéjéből kellett nagy mennyiségű csapadékvizet eltávolítaniuk, Zajtán pedig egy lakóházra dőlt fa eltávolításhoz kérték a tűzoltók segítségét. Egyik esetben sem sérült meg senki - írták.

A Szabolcs Online-ra (www.szon.hu) feltöltött olvasói képek szerint Zajtán és Rozsályon borsó nagyságú jég esett.

Petra András, Gacsály független polgármestere kedden az MTI-nek azt mondta, hétfő délután csaknem harminc percen keresztül esett a jégeső a településen, a tulajdonosok a házuk udvarából lapátolták a jeget. A jégeső tönkretette az ültetvényeket, elverte a palántákat, szétvágta a kukorica és a napraforgó levelét. Jelenleg a falugazdászok mérik fel a kárt, amelynek mértéke elérheti akár a száz százalékot is - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a jégeső a magyar-román határ közelében lévő Gacsály mellett Rozsály, Méhtelek és Tisztaberek térségét érintette leginkább.

A romániai Szatmárnémeti térségében dió nagyságú jég esett, a város környéki falvakban pedig az ültetvényeket verte el a jég - olvasható a www.frissujsag.ro oldalon. A cikk szerint több településen áramkimaradás is volt a vihar idején, helyenként pedig a veteményes kerteket teljesen tönkretette a jég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.