Felhőszakadások, áradások pusztítanak

Több mint 1650 épület dőlt romba Dél-Kínában

A hétvége óta tartó felhőszakadások, áradások következtében Dél-Kínában legalább 13 ember meghalt, hétnek nyoma veszett, és több mint egymilliót ért kár.

2015.05.20 19:39MTI

Csianghszi tartományban 450 ezer embert érintettek a heves esőzések, közülük 65 ezret kellett biztonságos helyre költöztetni. Több mint 1650 épület dőlt romba, Kancsou városban 220 ezer ember maradt áram nélkül. A bőséges csapadék a Mejcsi folyó történelmének legnagyobb áradását idézte elő. Az összesített közvetlen anyagi kár értékét 450 millió jüanra (20,1 milliárd forint) teszik - jelentette az állami Hszinhua hírügynökség szerdán.

A Kuanghszi-Csuang autonóm területen körülbelül 200 ezer embert ért kár, s a térségben még csütörtökön is viharos időjárást jósolnak. A délkeleti Fucsienben volt olyan megye, ahol két nap alatt 338 milliméter eső esett, s egyes településeket 2,2 méter magasan árasztott el a víz. A veszélyeztetett vidékekről 17 ezer embert evakuáltak.

A zivatarok miatt több mint 360 légi járatot töröltek a kantoni Pajjün repülőtéren, míg Sencsen városának légikikötőjében 228 repülőgép nem szállt fel, vagy nem szállhatott le az ítéletidő miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.