Időjárás

Front, eső, szél, ború - erre számíthatunk

A májusi eső aranyat ér. Az áprilisi pedig fejfájást hoz. A következő nap időjárásáról:

2015.04.27 16:06MTI

* Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északnyugati, nyugati része fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt a ciklonok területén, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős, vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Ugyanakkor Délkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a fent említett front mögött északon, északnyugaton 4 és 12, nyugaton 12 és 17 fok között változik. A front előtt a középső és délkeleti tájakon jóval melegebb van, ott többnyire 19 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedd estig az északnyugat felől érkező hidegfront a Kárpát-medence fölött is átvonul többfelé eső, zápor, viharos szél kíséretében. Több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

* Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Hétfőn csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Éjszaka délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, főként az éjszaka második felében alakulhat ki eső, záporeső. Kedden a Dunántúlon túlnyomóan borult időre számíthatunk, keleten azonban szakadozottabb lesz a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, szórványosan zivatar is valószínű. Hétfőn a déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, északnyugaton néhol viharos széllökések is lehetnek, majd estétől fokozatosan mérséklődik a szél. Kedden a helyenként erős déli szél kora délutántól egyre több helyen északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében hétfőn is, kedden is szintén lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 17 és 22 fok között alakul, de a Dunántúlon helyenként néhány fokkal hűvösebb lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.