A fővárosi és az országos is

Megdőlt minden melegrekord

Újpesten 28,6 fokig melegedett a levegő, a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban 29 fok volt. Az április 16-i csúcs eddig 27,6 fok volt, ezt 1952-ben, a Békés megyei Szarvason mérték.

2015.04.16 17:47MTI

Az országban többfelé 25-26 fok körül alakult a nappali hőmérséklet, ami a sokévi átlag alapján június második felének megfelelő. Az új országos napi melegrekord mostantól 29,2 fok, amelyet a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban rögzítettek.

Mostanáig Budapesten ezen a napon szintén 1952-ben volt a legmelegebb. Akkor 26,6 fok volt. Ez a rekord 2 fokkal dőlt most meg, mivel Újpesten 28,6 fokig melegedett a levegő.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor kitért arra is, hogy a nyárias meleg nem tart sokáig: péntek délután hidegfront érkezik, amely erős lehűlést hoz.

Olyannyira, hogy a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 2 méteres magasságban is fagypont alá csökken a hőmérséklet az éjszakai, hajnali órákban - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.