Újabb téli vihar vonul át

Bőven kijut idén a télből az amerikaiaknak

Missouri, Arkansas, Tennessee, Kentucky, Illinois, Indiana és Ohio államra zúdított havat és ónos esőt. A közelgő ítéletidő miatt Észak-Karolina, Virginia, Mississippi, Georgia, Kentucky államban, valamint Washingtonban szükségállapotot hirdettek ki.

2015.02.17 08:02MTI
Forrás: Twitter

Hóvihar vonult át hétfőn az Egyesült Államok központi területei felől a keleti partvidék felé, mintegy 50 millió amerikai életét megnehezítve.

A rendkívüli lehűlés által kísért csapadékzóna hétfőn Missouri, Arkansas, Tennessee, Kentucky, Illinois, Indiana és Ohio államra zúdított havat és ónos esőt. A közelgő ítéletidő miatt Észak-Karolina, Virginia, Mississippi, Georgia, Kentucky államban, valamint Washingtonban szükségállapotot hirdettek ki.

Muriel Bowser, az amerikai főváros polgármestere közölte, hogy kedd reggel héttől rendkívüli intézkedéseket léptet életbe. A súlyos hóhelyzetek esetén a mentőszolgálatok által használt utakon az ott parkoló autók tulajdonosaira 250 dolláros bírságot szab ki az önkormányzat, amit további 100 dolláros elvontatási és napi 20 dolláros tárolási díj tetéz majd.

Washington környékén egyébként 30 centiméternyi hóra számít az amerikai meteorológiai szolgálat.

Az időjárási viszonyok miatt több mint 1800 repülőjáratot törtöltek, közülük a legtöbbet Észak-Karolinában és Tennesseeben. Az utóbbi államban az iskolák és a turisztikai nevezetességek zárva tartottak, köztük a memphisi Graceland, Elvis Presley egykori otthona. Tanítási szünet volt Arkansas-ban is.

Pennsylvania államban, Pittsburghtől mintegy 95 kilométerre délkeletre hétfőn egy 13 tanulót szállító iskolabusz teherautóval ütközött a síkos úton. A balesetben többen megsérültek.

New Yorkban hétfőn mínusz 15 fokot mértek, ami abszolút hidegrekordot jelentett az évnek ezen a napján.

Az időjárási front a várakozások szerint szerdán éri el Bostont, ahol az idei bizonyult minden idők leghavasabb februárjának. A massachusettsi Brightonban egyébként hétfőn egy személy életét vesztette hólapátolás közben. Az államban rabokat rendeltek ki a vasúti sínek letakarításához.

Az amerikai keleti partvidéket az előrejelzés szerint csütörtökön vagy pénteken újabb sarkvidéki front éri majd el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.