Láncreakció

Súlyos tömegkarambol Szlovéniában - fotók!

Hatalmas mennyiségű hó esett le vasárnapra virradóra Szlovéniában, amire egy autós sem volt felkészülve, így következett be a tragédia.

Nézze meg a döbbenetes képeket! >>> képgaléria

2014.12.29 05:40ma.hu

Egy ember meghalt és 26 megsérült abban a tömegbalesetben, mely az osztrák határt és az Adriai-tengert összekötő A1 sztrádán történt vasárnap Szlovéniában.

Az erős havazás okozta rossz látási viszonyok és a nagyerejű szél miatt bekövetkezett tragédia során 50 jármű rohant egymásba Postojnánál, Koper irányában.

Kattintson a nagyobb képért!


Az ütközésben 47 személyautó, 3 kamion és egy busz tört össze, miután az egyik kamion megcsúszott. A szlovén tévé szerint az áldozat egy 25 éves svájci állampolgár.

Noha a sztrádát már megtisztították, a hatóságok arra figyelmeztetik a sofőröket, hogy készüljenek fel a téli időjárásra és fokozottabban figyeljenek vezetéskor, hiszen egy éjszaka alatt fél méter hó esett le az ország nagy részén, nyugaton még most is havazik, és erőteljes hóátfúvások rontják a látási viszonyokat.

A helyi lapok szerint a balesetben érintett járművek száma felülmúlja a november végén történt tömegkarambolt, mely során 38 autó csapódott egymásnak a sűrű ködben. Az áldozatok számában azonban nem, mivel akkor hárman haltak meg, hatan súlyosan, 14-en könnyebben sérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.