Meteorológia

Borongós, enyhe napok jőnek

Déli, délnyugati áramlással enyhe levegő áramlik kontinensünk fölé - jellemzően több fokkal magasabb maximum hőmérsékleti értékeket mérnek, mint az ilyenkor megszokott.

2014.12.14 15:16MTI
Fotó: archív

Várható időjárás hétfő estig:

Vasárnap nagyjából a Pápa-Békéscsaba vonaltól északra erősen felhős vagy borult lesz az ég, és helyenként kisebb eső, szitálás is előfordulhat. Másutt ezzel szemben szakadozottabb felhőzetre, több-kevesebb napsütésre és száraz időre számíthatunk. Éjszaka délkeleten is csökken a felhőzet, ugyanakkor északon több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Hétfőn napközben délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék továbbra sem lesz. A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet a nyugati és középső területeken, ma délnyugaton esetleg egy-egy erős széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagyobb részén 8 és 13 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében és a Fertő környékén csak 3, 7 fok várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.