Időjárási helyzet

Szerdán talán egyesek már láthatják a Napot!

A számítógépes előrejelzés szerint szerdán délelőtt az ország felett itt-ott előbukkanhat a Nap a felhők közül. De azért ne reménykedjünk...

2014.12.09 09:14ma.hu

A napok óta felettünk örvénylő felhőrendszer végre kissé változtatja helyzetét, elmozdul kelet felé. Így kedden a nap folyamán az északnyugati megyékben van esély arra, hogy több hétig (!) tartó borongós idő után végre hosszabb ideig csökkenhet a felhőzet. A számítógépes felhőzet-előrejelzés alapján szerdán délelőtt már másutt is kisüthet a nap (kisebb eséllyel a délkeleti országrészben).

Hétfőn egyébként az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldala szerint hidegfront érkezett a Kárpát-medence fölé, amely már át is haladt felettünk. Hatására eleinte a hegyekben, majd éjszaka a Dunántúlon az esőt fokozatosan felválthatja a havas eső, illetve a havazás. Mivel a front mögött már szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, emiatt vékonyodik és szakadozik a felhőzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.