Időjárás

Csendes őszi hétvége

A légköri frontok messze elkerülik térségünket, anticiklon alakítja időjárásunkat, ezért csendes, eseménytelen, nagyrészt felhős, az ilyenkor átlagosnál kissé hidegebb időre számíthatunk a következő napokban.

2014.10.31 08:26ma.hu

Kontinensünk nagy részének időjárását az ábrán látható magasnyomás alakítja és ebben az alaphelyzetben lényeges változás a jövő hét elejéig nem is várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Előrejelzett tengerszinti légnyomás 2014. 11. 01. szombat 12 UTC-re - Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken reggel az éjszaka képződött köd fokozatosan ritkult, de Nógrád, Heves és Pest megye egyes részein tartósan megmaradt. Másutt változóan, a délnyugati országrészben kisebb körzetekben erősen felhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +6 fok között alakul, a kevésbé felhős északi, északkeleti országrészben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9, 13 fok között valószínű, a tartósan párás, ködös helyeken 5 fok közelében marad.

Szombaton és vasárnap az ország nagyobb részén túlnyomóan borult, többfelé párás, néhol tartósan ködös idő várható, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 2 és 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Országos előrejelzés: szombat

Az ország nagyobb részén túlnyomóan borult, többfelé párás, néhol tartósan ködös idő várható, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 2, 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Országos előrejelzés: vasárnap

Az ország nagy részén túlnyomóan borult, többfelé párás, néhol tartósabban ködös idő várható, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 2, 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.