Óvatosságot kér a Főkert

Ágakat, gallyakat szakíthat le a viharos szél

Óvatosságot kér a Főkert Zrt., mert a közelgő viharos erejű szél ágakat, gallyakat szakíthat le a közparkokban, de máshol is a városban.

2014.10.21 17:36MTI

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra kért mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen a fák közelében, ne tartózkodjon, ne parkoljon fák alatt huzamosabb ideig.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte: éjszaka Magyarországot nyugat felől markáns hidegfront éri el erős lehűléssel, viharos széllel, jelentős csapadékkal. Az egész országra különböző szintű figyelmeztetéseket adott ki.

A viharos széllökések miatt több megyére és a fővárosra a legmagasabb szintű, piros figyelmeztetést adták ki: akár 110 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd délután arra figyelmeztetett, hogy az ilyen erős szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét és megrongálhatja az áram- és távközlési vezetékeket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.