Időjárás

Két megyében másodfokú figyelmeztetés a sok eső miatt

Baranya és Somogy megyében másodfokúra emelték a sok eső veszélye miatt kiadott figyelmeztetést. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméternyi csapadék hullhat.

2014.09.10 11:24MTI
freedigitalphotos.net/Idea go

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint már csak két északkeleti megyében Győr-Moson-Sopron és Vas megyében nincs érvényben figyelmeztetés a várható sok eső, illetve felhőszakadás miatt.

Mint írták: az eső, zápor mellett elszórtan zivatar, felhőszakadás is kialakul, melyekből helyenként rövid idő alatt is lehullhat 20-30 milliméternyi csapadék. Intenzívebb zivatarok nagyobb eséllyel az Alföldön és a Dél-Dunántúlon alakulnak ki, itt néhol viharos (60 kilométer/óra feletti) szélrohamok és jégeső is lehet.

Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20-26 Celsius-fok között alakul, de a tartósan esős tájakon csak 18, 19 fok valószínű. Késő este 15-20 fok lesz a jellemző.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az egész országban sok esőre kell készülni. Ekkorra még több megyére és Budapestre is másodfokú figyelmeztetést jeleznek előre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.