Vihar

101-szer riasztották a tűzoltókat a felhőszakadás miatt

A Vas megyei Narda településen két lakóházat 200 homokzsákkal kellett megvédeni, hogy a felgyülemlett csapadékvíz ne folyjon be az épületbe.

2014.07.28 08:05MTI

A vasárnapi felhőszakadás miatt 101 esetben kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek - tájékoztatott hétfő reggel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a legtöbbször, 66 esetben fakidőlések miatt kellett kivonulniuk. A legtöbb riasztás Budapestről és Heves megyéből érkezett.

A vihar során összesen 9 lakóépület tetőszerkezete sérült meg.

Beszámolt arról is, hogy a Vas megyei Narda településen két lakóházat 200 homokzsákkal kellett megvédeni, hogy a felgyülemlett csapadékvíz ne folyjon be az épületbe.

Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben pedig összesen három tömegrendezvényt kellett a vihar idejére ideiglenesen leállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.