Időjárás

Holnap is hőguta

Továbbra is tikkasztó meleggel kell számolnunk, az éjszaka sem hoz túl nagy enyhülést.

2014.06.09 16:12MTI

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk középső, déli és keleti részein továbbra is anticiklon alakítja az időjárást, emiatt nagy területen derült, száraz idő a jellemző, csak a magasnyomású zóna peremén növekszik meg erősebben a felhőzet, és ott zápor, zivatar is előfordul.

A változékony időt okozó ciklonok és frontjaik Európa északi és nyugati peremén helyezkednek el. A Brit-szigeteken és a Skandináv-félsziget északi részén a hőmérséklet csúcsértéke csupán helyenként éri el a 20 fokot.

Ezzel szemben a szárazföld keleti részén 24, 30, a középső és a déli vidékeken 28, 34 fokig melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence térségében kedd estig lényeges változás nem várható, folytatódik a meleg, nyári idő.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Nagyrészt derült, kedden is napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de keleten, északkeleten néha megélénkül az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 31, 35 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.