47 Celsius-fokos meleg

Indiában zavargások az áramszünetek miatt a nagy hőségben

Zavargások törtek ki India északi részén az áramszünetek miatt a nagy hőségben, a felháborodott emberek villamoshálózati alállomásokat gyújtottak fel, továbbá az áramszolgáltatók tisztviselőit ejtették túszul.

2014.06.08 01:30MTI
Forrás: Wikipedia

Uttar Prades államban sosem volt elegendő áram a 200 milliós lakosság ellátására, általában naponta csupán néhány órára kapnak villanyt a háztartások. A helyenként 47 Celsius-fokos melegben ugyanakkor rendkívüli mértékben megemelkedett az igény az elektromos energiára. Ennek eredményeképpen a megszokott árammaradásokon felül további áramkimaradások vannak, ami miatt nem működnek a vízszivattyúk, a ventillátorok és a légkondicionálók.

Narendra Nath Mullick, a helyi áramszolgáltató képviselője azt mondta, hogy az állam székhelyén, Lakhnauban ezrek rohanták meg a helyi villamoshálózati alállomást, több dolgozó pedig túszul ejtettek. A rendőrség szombat reggel helyreállította a rendet.

Másutt, Gonda és Gorakhpur településeken a feldühödött tömeg felgyújtotta az alállomásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.