Dél-Kína

Van, ahol halálos áldozatokkal jártak az esőzések

Jünnan tartományban épületeket és hidakat sodort el a megáradt folyók vize, elárasztott egy vízerőművet és kárt okozott a gátakban.

2014.05.12 08:22MTI
Forrás: youtube.com

Három ember halálát okozták a dél-kínai esőzések, 54 ezer embert kellett elköltöztetni a lakhelyéről, és több mint félmillió embernek okozott kárt a sok csapadék a déli és keleti országrészben - jelentette a kínai média hétfőn.

Hunan tartományban egy faluban földcsuszamlás okozta egy ember halálát, a másik két áldozatot a szomszédos Kuanghszi-Csuang autonóm területről jelentették. A két tartományi jogú területen csaknem kétezer lakás vált lakhatatlanná. A felhőszakadások a legtöbb helyen fennakadást okoztak a közlekedésben, az áramszolgáltatásban és a távközlésben, a nagyobb folyók és víztározók vízszintje megemelkedett.

Jünnan tartományban épületeket és hidakat sodort el a megáradt folyók vize, elárasztott egy vízerőművet és kárt okozott a gátakban. A Kuangtung tartományi Sencsen 2008 óta a legsúlyosabb esőzést szenvedte el vasárnap. Körülbelül kétezer autó került víz alá az utcákon, ötezer busz közlekedése vált lehetetlenné. A város a legmagasabb szintű riasztást léptette érvénybe.

Sencsenben csaknem 130 légi járatot töröltek, több mint hetvenet négy órát meghaladó késéssel indítottak el. A gyorsvasúti forgalmat ideiglenesen felfüggesztették, csakúgy, mint a tartományi székhelyen, Kantonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.