Eső nem, meleg viszont lesz holnap

A tavasz megint elmarad

Pénteken már egy enyhébb nyár melegét is érezhetjük. Ugyanakkor rontja a szabadban eltöltött idő minőségét, hogy néhol erősen, már-már viharosan fújhat a szél.

2014.03.20 16:05MTI

Az ötvenötödik szélességi körtől délre Európa időjárását az Ibériai-félszigettől a Kárpátok vonaláig anticiklon alakítja. Területén leszálló légmozgások hatására kevés a felhő, napos az idő, a kora délutáni órákra általában 19, 25 fokig melegszik fel a levegő. Az anticiklontól keletre egy gyors mozgású hidegfront található, arrafelé több helyen erősen felhős, szeles az idő, Bulgária területén viharos széllökések is előfordulnak. A magas nyomású területektől északra egy több középpontú ciklonrendszer okoz szeles, változékony időjárást. Arrafelé több helyen erősen felhős vagy borult az ég, a frontok mentén eső, zápor, északkeleten havazás, hózápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 16 fok között alakul, de északkeleten többfelé napközben is fagy.

A Kárpát-medence területén péntek estig a fent említett anticiklon hatása érvényesül.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
--------------------------------------------------

Túlnyomóan derült idő várható, csapadék nem lesz. Éjszakára a szél a legtöbb helyen átmenetileg mérséklődik, majd napközben többfelé ismét megélénkül, időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 24 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.