Szerdára virradóra

Újabb melegrekord dőlt meg a fővárosban

Szerdára virradó éjjel is megdőlt a napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord. Mostanáig március 19-én, 1951-ben Budapest belterületén volt a legmelegebb, akkor 10,6 Celsius-fokot mértek.

2014.03.19 10:52MTI
MTI, archív

Most azonban 12,2 fokig, hűlt csak le a levegő, így ez utóbbi számít új napi rekordnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán több órás napsütés várható, a kora délutáni órákig szórványosan alakulhat ki eső, zápor, északkeleten zivatar sem kizárt. Estig erős, többfelé viharos lesz a szél, de estétől jelentősen mérséklődik a légmozgás.

A hőmérséklet délután 14 és 19, késő este 8 és 13 fok között valószínű. Legutóbb hétfőre virradóra dőlt meg a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord. Akkor több helyen a leghidegebb órákban sem csökkent 12 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.