1 és 14 Celsius fok között bármi lehet

Ilyen az igazi szeszélyes tavasz

Holnap lesz minden: eső, napsütés, vihar és felhő is.

2014.03.06 16:45MTI

A Pireneusi-félszigettől a Benelux államokon át egészen a Kelet-európai-síkság térségéig anticiklon húzódik. A magasnyomás déli részén általában kevés a felhő, túlnyomóan napos az idő, északabbra azonban több helyen erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, ezért arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén sok a felhő, és helyenként esik az eső, Izlandon pedig havazik. Dél-, Délkelet-Európa időjárását sekély ciklonális mező alakítja, itt is többnyire erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakok fordulnak elő, és elszórtan alakul ki eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, keleti tájain többnyire -1 és +6, középen 8 és 13 fok között változik. A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton van, ahol a kora délutáni órákra 15 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is sekély ciklonális mező alakítja.

Várható időjárás az ország területén péntek estig
--------------------------------------------------

Éjszaka változóan felhős lesz az ég, csak délnyugaton lehet több a felhő, számottevő csapadék nem valószínű. Pénteken délkelet felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de eleinte nyugaton, majd keleten néhány órás napsütés is lehet. Napközben elszórtan, estétől a Dunántúlon több helyen várható eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél a középső tájak kivételével sokfelé erős, eleinte néhol viharos lesz, majd mérséklődik a légmozgás, és pénteken már csak nyugaton lehet kezdetben néhol erős széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 14 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.