Napot nem látunk

Eső, havas eső és hó egyaránt lesz holnap

Van, ahol egészen télies, máshol tavaszi időjárás uralkodik majd hazánkban.

2014.02.11 16:55MTI

Európa-szerte egy nagyméretű, többközéppontú ciklonrendszer és azok frontjai alakítják az időjárást. Emiatt változékony, az ilyenkor megszokottnál enyhébb az idő. Többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként szakadozik fel átmenetileg a felhőzet, és süt ki a nap. Többfelé fordul elő csapadék; keleten havazik, másutt az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén általában 1 és 10 fok között alakul, csak az Urál előterében marad 0 fok alatt a hőmérséklet. Ugyanakkor a déli felén a kora délutáni órákra 11 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, csak a Pireneusi-félszigeten van ennél helyenként hidegebb.

Szerda estig a Kárpát-medence fölött egy peremciklon vonul át, ennek előoldalán a keleti tájakra enyhe, hátoldalán a nyugati területekre hideg léghullámok érkeznek.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak keleten, délkeleten vékonyodik, szakadozik fel időnként a felhőzet. Reggelig a Dunántúlon és északon többfelé, keleten, délkeleten helyenként várható eső, záporeső. Szerdán a Dunántúlon több helyen várható csapadék; eső, havas eső, a hegyekben havazás egyaránt előfordulhat, a Bakonyban átmenetileg 5-10 cm hó is kialakulhat, másutt csak néhol lehet eső, záporeső. Szerda estig főként délnyugaton jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Kedden a Dunántúlon élénk, szerdán többfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél. Az Alföldön pedig a déli szél kedden helyenként megélénkül, szerdán meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 2 és 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.