50 éve nem volt ilyen hóvihar

Több százezren maradtak áram nélkül Irán északi részén

Ötven éve nem pusztított hasonló hóvihar Irán Kaszpi-tengerrel határos, északi tartományaiban, ahol a havazás miatt múlt szombat óta mintegy 500 ezren maradtak áram nélkül.

2014.02.03 15:15MTI
freedigitalphotos.net

Mazandarán tartomány nyugati részén múlt péntek óta két méternyi hó esett, és hasonló hóvihart legalább ötven éve nem láttunk - mondta egy helyi illetékes az ISNA iráni hírügynökségnek.

A hóvihar miatt Irán északi területein járhatatlanok a falvak többségéhez vezető utak, az iskolákban három napja szünetel a tanítás. Az iráni vöröskereszt mintegy 11 ezer autóst szabadított ki eddig a hó fogságából, és 3800 embert helyeztek el átmeneti szállásokon.

A havazás közlekedési nehézségeket okozott a fővárosban, Teheránban is, ahol szintén zárva tartanak hétfőtől az általános iskolák.

A meteorológiai szolgálat közleménye szerint egyelőre nem várható változás: hétfő este újra legkevesebb 12 iráni tartományban várható jelentős mennyiségű hó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.