Időjárás

A határmenti szerbek hazatérhetnek Röszkénél

A határ közelében élő szerb állampolgárok hazatérhetnek a röszkei átkelőnél, más személy- és tehergépjárművek azonban a hóhelyzet miatt továbbra sem léphetik át a magyar-szerb határt.

2014.02.01 18:42MTI
Mintegy félezer tehergépjármű várakozik (fotó: MTI)

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton kora este elmondta, a rendőrség munkatársai már jóval a határ előtt elterelik a forgalmat, hogy ne a határátkelőhelyeken kelljen vesztegelniük a járműveknek, erre az autópályákon üzemelő tájékoztató táblák is folyamatosan felhívják a figyelmet.

A Szerbia felé igyekvők Horvátországon át juthatnak el úti céljukhoz. Az átlépéshez az udvari határállomást, majd a Vinkovce (Vinkovci) felé vezető utat javasolta az alezredes.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészült arra az esetre, ha mégis feltorlódna a forgalom: három autóbusza áll készenlétben, hogy mint „mobil melegedőhely” működjön, ezen felül akár több száz fő számára biztosított melegedőhely Röszke, Mórahalom, illetve Szeged területén. A Magyar Vöröskereszt önkéntesek bevonásával is készen áll az esetlegesen úton rekedtek helyszíni ellátására.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megye kamionparkolóiban mintegy félezer tehergépjármű várakozik. A rendőrök visszatérően ellenőrzik a parkolókat, a röszkei átkelőnél pedig forró teát osztanak a sofőröknek.

A szerbiai hatóságok - az ott kialakult hóhelyzet miatt - péntek éjjel negyed 12 után mindkét irányból megtiltották az autós és a tehergépkocsis forgalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.