Enyhe időnk lesz

Tavaszias Karácsonyunk lehet

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint idén sem várható fehér Karácsony, sőt akár 10-13 fok is lehet. Az ünnepek között azonban már várható csapadék, de hóra kevés az esély.

2013.12.22 14:46koponyeg.hu

Hétfőn borult, párás időre számíthatunk, főleg az északkeleti tájakon lehetnek továbbra is sűrű, zúzmarás ködfoltok. Helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet és kis időre a nap is kisüthet. +3, +4 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála délutánra.

December 24-én, szenteste napján reggel még párás, borús, helyenként ködös idő várható; majd a megerősödő déli szél felszakítja a megülepedett ködfelhőzetet - a főváros környezetében és északkeleten akár estig kitarthat az erősen ködfelhős idő. Északkeleten előfordulhat szitálás, hószállingózás. DNy-on már 6-10 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

December 25-én, karácsony első napján északkeleten még párás, borult, az ország nagy részén enyhe idő ígérkezik, többórás napsütéssel, 5-13 fokos csúcsértékkel. A déli szél megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik. Erős melegfronti hatás valószínű.

December 26-án, karácsony második napján nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél élénk, időnként erős lesz. Marad az enyheség.

Pénteken, szombaton és vasárnap változóan, többnyire erősen felhős lesz az ég, pénteken még több helyen, szombaton és vasárnap elszórtan eshet az eső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.