Budapestre is érvényes

Kiterjesztették a viharos szél miatt kiadott narancssárga riasztást

További megyékre, valamint a fővárosra is kiterjesztette a korábban viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat pénteken délután.

2013.12.06 14:45MTI
MTI

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megye mellett már Komárom-Esztergom megyében, valamint Fejér és Pest megye több járásában és Budapesten is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. Ezeken a területeken a következő órákban a széllökések óránkénti 90 kilométeresnél erősebbek is lehetnek.

Emellett az ország jelentős részén citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy azokon a területeken is előfordulhatnak óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések.

A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint az ország egész területén viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb - másodfokú figyelmeztetési szintet elérő - szél Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében, továbbá Budapesten várható.

A meteorológiai szolgálat azt írta: éjjel is csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, de szombaton még a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében előfordulhatnak óránkénti 85-90 kilométeresnél erősebb széllökések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.