33 millió forint

Haiyan tájfun - a pápa 150 ezer dollárt küld a károsultaknak

Ferenc pápa 150 ezer dollárt (33 millió forint) küld a Fülöp-szigetek középső részén végigsöprő Haiyan tájfun károsultjainak megsegítésére.

2013.11.11 14:41MTI
MTI

A katolikus egyházfő a Cor Unum pápai tanácson, a pápa jótékonysági tevékenységét szervező vatikáni karitatív szervezeten keresztül juttatja el a segélyt.

A Vatikán közleményéből kiderült: a pénzt a legsúlyosabban érintett térségek helyi egyházi szervezetei között fogják szétosztani, és a földönfutóvá vált emberek megsegítésére fogják fordítani. A Haiyan tájfun pénteken söpört végig a Fülöp-szigetek középső részén.

A halálos áldozatok számát illetően továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból. A hatóságok eddig 942 ember halálát erősítették meg, és 275 embert nyilvánítottak eltűntnek. Vasárnap a rendőrség egyik illetékese viszont azt mondta, hogy akár tízezer halálos áldozata is lehet a tájfunnak.

A természeti csapásban mintegy 630 ezer ember otthona romba dőlt vagy megközelíthetetlenné vált a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.