Calais, Dover

Csak a Csatorna-alagútban biztonságos a közlekedés

Franciaországban 75 ezer háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt. A Nagy-Britanniában súlyos fennakadásokat okozó időjárás Franciaországban nem követelt halálos áldozatokat. A vihar a kontinens belseje felé halad.

2013.10.28 10:34MTI
Forrás: youtube.com

Franciaország északnyugati részén 75 ezer háztartás maradt villanyáram nélkül a tomboló vihar következtében, és szünetel a kompközlekedés a La Manche csatornán a franciaországi Calais és a nagy-britanniai Dover között - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

Eddigi jelentések szerint a Nagy-Britanniában súlyos fennakadásokat okozó szélsőséges időjárás Franciaországban nem követelt halálos áldozatokat. A vihar a kontinens belseje felé halad.

Az ERDF francia áramszolgáltató szakembereket irányított a térségbe, hogy segítsenek a károk elhárításában a természeti csapástól fenyegetett övezetekben, Normandiában, Bretagne-ban és az ország legészakibb részén fekvő Nord-Pas-de-Calais-ban.

A széllökések ereje Bretagne-ban volt a legnagyobb, elérte az óránkénti 139 kilométeres sebességet.

Calais és Dover között nem közlekednek a kompok, de a kikötőket nem zárták be. Akadálytalan a forgalom viszont a La Manche csatorna alatt húzódó Csatorna-alagútban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.