Valaki már elzárhatná a csapot

Katasztrófa a Fülöp-szigeteken - VIDEÓVAL!

Hét ember életét vesztette, tizenegyen megsérültek, négy ember pedig eltűnt a heves trópusi viharok okozta, két napja tartó özönvízszerű felhőszakadások következtében a Fülöp-szigeteken. Nézze meg, milyen térdig járni az esőben!

2013.08.20 14:51MTI

A természeti csapás szinte teljesen megbénította az életet a 12 millió lakosú Manilában, a Fülöp-szigeteki fővárosban és sok helyen Luzon szigetén.

Manilában kedden sok helyen derékmagasságban hömpölygött a víz, valóságos folyókká változtatva az utcákat. A város területének csaknem a felét borítja víz, és részben a repülőteret is. Emberek tízezrei rekedtek otthonaikban és tízezrek találtak oltalmat a Manilában és környékén létesített mintegy kétszáz menedékhelyeken, az úgynevezett evakuációs központokban. Az áradás mintegy 600 ezer embert sújtott a hatóságok közlése szerint.

Az iskolákban két napja szünetel a tanítás, zárva maradt a tőzsde, és nem nyitottak ki a hivatalok, a bíróságok és a nagykövetségek. Manila egész területén és környékén a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben.

A Trami elnevezésű trópusi vihar által felerősített monszunesők kedden óránkénti 30 milliméteres csapadékkal áztatták az északi Luzon szigetét, ahol a főváros is van. Manilában és a környező településeken emberek százai a házak, bádogviskók tetején kerestek menedéket. A Trami az előrejelzések szerint Tajvan felé vonul tovább a szerdai nap folyamán.

Az árvizek egyre gyakoribbak Luzon szigetén, mindenekelőtt a hegyvidékeken folyó nyakló nélküli erdőirtás, és a csapnivaló várostervezés következtében, amely nem tud lépést tartani a manilai népességnövekedéssel.

A Fülöp-szigeteken évente húsz trópusi ciklon vonul végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.