Csúszik az átadás

El kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázst

A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét.

2013.06.01 11:35MTI

A gödör aljára vezetett csöveken keresztül valószínűleg szombat délután kezdik majd meg a szivattyúzást. A következő néhány napban 8 méter magasságig mintegy 60 ezer köbméter vizet vezetnek be - fejtette ki Wachsler Tamás.

Mint mondta: a jelenlegi számítások szerint a Duna vízszintje eléri, vagy meg is haladhatja a 7,5 métert, emiatt néhány napon belül 1-1,5 méteres víz fog hömpölyögni a pesti alsó rakparton. Az Országház északi oldalán épülő mélygarázs munkagödrét azért kell feltölteni, hogy a víz nyomásával szemben a bepumpált víz nyomása támassza majd meg a résfalat.

Wachsler Tamás elmondta, amikor a beruházásra készültek, ezzel az eshetőséggel is számoltak. Ugyanakkor hozzátette: az árhullám a legrosszabbkor jött, ha néhány hét múlva érkezett volna, az addigra részben megépült födémek megtámasztották volna a résfalat. Most az a kérdés, hogy meddig tart az árhullám és mennyi idő alatt lehet majd a behordott iszapot és törmeléket kitakarítani a munkagödörből. Mindez kárt nem fog okozni, azonban a mélygarázs és a látogatóközpont építését lelassítja - közölte.

A program vezetője azt mondta: az ár levonulásával a későbbi munkákat fel kell majd gyorsítani, de ezzel együtt is csúszhat a mélygarázs és a látogatóközpont elkészülése. A Kossuth téren folyamatban lévő többi munkálatot azonban nem befolyásolja - hangsúlyozta Wachsler Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.