Boldogabbnak lenni nem olyan nehéz

Kilenc dolog, hogy 30 percen belül boldog légy!

Néha igazán könnyű feldobni magunkat - csak akarat kérdése. Mindig meg lehet látni pár dolgot, amitől jobb kedvre derülünk, íme néhány, hogy fél órán belül boldogabbak legyünk!

2011.04.29 11:50ma.hu

Boldogabbnak lenni nem olyan nehéz - most azonnal elkezdhetjük. Íme néhány ötlet, hogy a következő 30 percben már emelkedjen a hangulatunk. Persze a boldogságot nem csak ezek a feladatok fokozzák, de nagyban hozzájárulnak.

1. Telítsük magunkat energiával - keljünk fel az irodai asztaltól, sétáljunk egyet, szaladjunk fel és le a lépcsőn ahelyett, hogy a liftet használnánk. Tegyünk egy 10 perces sétát, akár csak az épületben!

2. Még jobb, ha ki tudunk szakadni egy kicsit a természetbe. A természetes fény jó hatással van az emberre, és az agyunkat is lecsendesíti.

3. Kapcsoljunk ki! Küldjünk egy e-mailt egy régen látott barátnak, érdeklődjünk valaki felől. A másokkal való kapcsolattartás fontos a boldogság érzethez. Nemcsak közelebb érezzük magunkat hozzájuk, de megerősítjük magunkat abban is, hogy vannak emberek, akik szeretnek minket.

4. Csináljunk valamit, ami nem tartozik bele a megszokott napi rutinunkba! Például jelentkezzünk be a fogorvosunkhoz, hogy szebbé tegyük a fogainkat, ahogy ezt már régóta tervezgettük.

5. Teremtsünk magunk köré nyugodt, csendes környezetet,
és egy kicsit lazítsunk. Tehetjük ezt úgy is, hogy közben elpakoljuk a mosogatóból az edényeket. A kis feladatok gyors elvégzése egyébként felpörget bennünket és elégedettséggel tölt el.

6. Tegyünk valami jót! Mutassunk be két embert egymásnak, szerezzünk be egy hasznos információt, dícsérjünk meg valakit.

7. Legyünk megmentők - adjunk vért, legyünk feljelentkezve egy szervdonor listára, amely biztosítja, hogy ha bármi történik velünk, más megkapja a szerveinket.

8. Mutassuk, hogy boldogok vagyunk - ha ugyanis eljátsszuk, egy idő után valóban jobb kedvre derülünk.

9. Tanuljunk valami újat! Ha valami már régóta érdekel bennünket, de sosem szántunk rá időt, tegyük meg most. Iratkozzunk be egy tanfolyamra, olvassuk el az információkat arról a dologról, amiről tudni szeretnénk, vegyünk róla könyvet. De legyünk őszinték magunkkal, és valóban olyan témakört válasszunk, ami feldob, különben nem sokat ér az egész!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.